TAJINE VAN LABEL ROUGE SCHARRELKIP

INGREDIËNTEN

• 1 Label Rouge scharrelkip van ongeveer 1,3 kg
• 1 bouquet garni (kruidentuiltje)
• 1 wortel, in 4 gesneden
• 3 eetlepels olijfolie
• 250 g couscous (kant-en-klaar)
• 16 hele amandelen, gepeld of vers
• 3 tomaten, ontveld in 4 stukken gesneden
• 2 wortelen
• 1 courgette
• 100 g kikkererwten uit blik
• 100 g gekonfijte citroen, geschild en in fijne blokjes gesneden
• 3 uien en 3 teentjes knoflook
• 50 g geraspte gember
• 50 g Ras el-hanout
• 1 kaneelstokje
• 5 g saffraan
• 100 g gedroogde abrikozen
• 50 g krenten
• 1 bos verse koriander en munt
• Zout en peper

Bereiding

• Snijd de Label Rouge scharrelkip in 8 stukken en bewaar het karkas.

Voor de bouillon:
• Doe het karkas van de Label Rouge scharrelkip, het bouquet garni, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel in een grote pan en bedek met water, ongeveer 3 liter.
• Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan onmiddellijk laag om het 45 minuten te laten sudderen.
• Zeef de bouillon door een fijne zeef en zet apart.

Voor de Label Rouge scharrelkip en garnering:
• Giet de olijfolie in een braadpan en verwarm op middelhoog vuur. Doe de stukken kip in de pan en bak ze 5 minuten, draai ze regelmatig om zodat alle kanten bruin worden, haal ze dan uit de pan en zet apart.
• Bak in dezelfde pan de resterende uien, die van tevoren fijngesneden zijn, met de amandelen in 5 minuten goudbruin en blus af met een beetje bouillon (1 cm bouillon in de pan).
• Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook toe, de ras el-hanout, het kaneelstokje, de gember en de gekonfijte citroen.
• Leg de stukken Label Rouge scharrelkip terug in de braadpan en dek af tot de hoogte van de stukken. Voeg de saffraan, zout en peper toe en roer om te combineren.
• Laat 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur en roer regelmatig.
• Snijd de wortel en courgette in staafjes, spoel de kikkererwten af en giet in de braadpan met de abrikozen, krenten en een paar blaadjes koriander en munt. Dek af en laat nog 20 minuten sudderen.
• Verwarm de oven tot 180°.
• Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing, giet het in een tajine en schik de inhoud van de ovenschotel, te beginnen met de stukken kip en eromheen de groenten. Dek de schotel af met het deksel, plaats in de oven en laat 15 minuten garen.
• Serveer direct met wat verse munt- en korianderblaadjes.