INGREDIËNTEN
• 1 Label Rouge scharrelkip: 1,5kg
• 12 rijstvellen
• 100 g vermicelli van witte rijst
• 30 g boter
• 3 tomaten
• 1 grote wortel
• 1 komkommer
• 50 g Alfalfa spruiten (of sojascheuten/taugé)
• 12 mooie slabladeren, gewassen en uitgewrongen
• 24 hele munt- en korianderblaadjes, gewassen
• 24 dunne plakjes gember (3 cm lang)
• 1 eierdooier
• 2 eetlepels Dijonmosterd
• Neutrale olie
• Azijn
Bereiding
• Verhit 30 g boter in een koekenpan. Bak de Label Rouge scharrelkipfilets, gekruid met zout en peper, 1 minuut aan elke kant op hoog vuur, zet het vuur dan lager en bak nog 4 minuten aan elke kant, waarbij je regelmatig bedruipt met boter. Zet opzij, laat afkoelen en snijd in dunne reepjes van 3 mm dik.
• Maak een mayonaise door de eierdooier en mosterd te mengen met een beetje zout, klop er de neutrale olie door en werk af met een scheutje azijn. Meng 350 g mayonaise met 2 eetlepels Dijonmosterd.
• Was de tomaten, halveer ze, verwijder het vruchtvlees en snijd ze in de lengte in staafjes. Leg apart op absorberend papier.
• Was en schil de komkommer en wortels en snijd ze in dunne staafjes.
• Maak met een deegroller 12 slablaadjes één voor één plat tussen 2 keukenroldoeken en leg ze apart.
• Kook de vermicelli in een pan kokend water gedurende de aangegeven tijd. Zet opzij in koud water om het koken te stoppen.
• Loempia’s in elkaar zetten:
– Week een rijstvel in lauw water om hem zacht te maken en leg hem dan plat op een schone, licht vochtige theedoek.
– Leg in de volgende volgorde een blaadje sla, een paar wortelsticks, komkommersticks, 2 reepjes gember, een paar reepjes Label Rouge scharrelkip, vermicelli, Alfalfa spruiten (of sojascheuten), 2 blaadjes munt en 2 blaadjes koriander in de lengte over het midden van de rol, waarbij aan elke kant 1 cm overblijft.
– Vouw de 2 randen van het rijstvel om en rol strak op.
• Herhaal deze handeling voor elke loempia en leg ze dan in de koelkast in een vochtige koele doek.
• Serveren: leg 2 hele loempia’s en 2 andere in tweeën gesneden loempia’s op elk bord en doe er 2 eetlepels mayonaise in een klein schaaltje naast.