LABEL ROUGE BOERENKIPDIJBEEN OP IJSBERGSLA-BED met mayonaise, rozijnen en walnoten

Ingrediënten

• 4 dijbeenderen Label Rouge boerenkip
• 1/2 krop ijsbergsla
• 3 eetlepels mayonaise
• 1 theelepel water
• 1 eetlepel rozijnen
• 4 eetlepels gehakte walnoten

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 160 °C.
• Bestrooi de 4 dijbeenderen met zout en peper en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
• Bak de dijbeenderen in een pan met een scheutje olijfolie en 30 gr boter gedurende 8 minuten aan elke kant. Plaats ze vervolgens 15 minuten in de oven.
• Haal de dijbeenderen uit de oven en laat ze 5 minuten rusten.
• Snijd de ijsbergsla en bieslook in julienne (fijne reepjes).
• Meng in een kom 3 eetlepels mayonaise en 1 theelepel water.
• Meng in een andere kom de ijsbergsla, bieslook en de kom met de verdunde mayonaise.
• Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een kipfilet. Strooi de walnoten en rozijnen hier overheen.