HELE LABEL ROUGE SCHARRELKIP MET CITRUSBOTER EN SPINAZIE

INGREDIËNTEN

• 1 Label Rouge scharrelkip: 1,5kg

Voor de citrusboter:
• 140 g boter ongezouten op kamertemperatuur (zachte boter)
• Zeste van een halve citroen, een halve sinaasappel of een halve limoen
• 1 sjalotje, fijngehakt
• 1/2 teentje knoflook, fijn geraspt
• 1 eetlepel extra vergine olijfolie
• 1/2 theelepel kurkuma
• 1 eetlepel gehakte peterselie, gehakte basilicum, gehakte dragon
• Zout en peper

Voor de verse spinazie:
• 1 kg verse spinazie
• 10 g boter
• Zout en peper

Bereiding

• Oven voorverwarmen op 180°C.
• De citrusboter bereiden. Laat de boter zacht worden (zonder hem te smelten), voeg alle ingrediënten toe en meng het geheel goed om een homogeen mengsel te verkrijgen.
• Neem de Label Rouge scharrelkip en til voorzichtig met één vinger het vel rond de nek op, waarbij je het geleidelijk van het vlees afpelt. Kruid de binnenkant van de kip met zout en peper.
• Schuif met een theelepel de vulling tussen het vel en het vlees en masseer de Label Rouge scharrelkip om het gelijkmatig te verdelen. Leg de Label Rouge scharrelkip in een ovenschaal, voeg 4 eetlepels water toe aan de bodem van de schaal en besprenkel de kip met olijfolie. Plaats ongeveer 1 uur in de oven.
• De spinazie bereiden. Verwijder de nerven van de spinazie en ook de gedroogde spinaziebladeren. Verhit de boter in een grote koekenpan. Voeg, wanneer deze schuimig is, de spinazieblaadjes in één keer toe en bak, onder voortdurend roeren, gedurende 2 minuten. Laat de blaadjes heel en serveer ze direct.
• Serveren: schik de gebraden Label Rouge scharrelkip in een schaal en lepel het kookvocht eromheen. Serveer met de spinazie, terwijl het nog warm is!