FILET VAN LABEL ROUGE BOERENKIP met ratatouille en gesauteerde aardappelen

Ingrediënten

Voor de kipfilet:
• 4 filets van Label Rouge boerenkip
van 170 gr elk
• 60 gr boter + een scheutje olijfolie

Voor de gebakken aardappelen:
• 400 gr Roseval-aardappelen
• 20 gr tijm
• 20 gr boter
• Peterselie

Voor de ratatouille:
• 6 tomaten
• 3 uien
• 1 aubergine
• 2 courgettes
• 1/2 gele paprika
• 1/2 rode paprika
• 1/2 groene paprika
• Peterselie
• 1 klein blikje tomatenpuree
(2 eetlepels)
• 2 teentjes knoflook
• Zout en peper

 

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (alvast voor de kip)
• Snijd de courgettes, paprika’s, tomaten en uien in blokjes van (1cm x 1cm).
• Bak de uien gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de paprika’s toe, bak nog eens 5 minuten, voeg dan de courgettes toe, bak wederom 5 minuten en voeg tot slot de aubergines toe, met nog eens 5 minuten baktijd.
• Voeg de tomaten, tijm, fijngehakte knoflook en tomatenpuree (2 eetlepels) toe, meng goed en laat sudderen op laag vuur gedurende 35 tot 45 minuten, regelmatig roeren.
• Snijd de Roseval-aardappelen in vieren.
• Verhit wat olie in een pan en bak de aardappelen gedurende 20 minuten op laag vuur met een paar takjes tijm. Roer regelmatig en bedruip de aardappelen regelmatig met olie uit de pan.
• Voeg een klontje boter toe voor kleuring en bak nog 5 minuten.
• Verhit 60 gram boter en een scheutje olijfolie in een pan.
• Breng de filets op smaak met zout en peper en bak ze in de pan met de boter en olijfolie aan beide kanten gedurende 4 à 5 minuten op middelhoog vuur. Bak daarna gedurende 10 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
• Laat de kipfilets 5 minuten buiten de oven rusten alvorens ze te serveren.

Tip: Voeg bij het serveren verse fijngehakte peterselie toe.
ALAIN CARON