De fokkers van Label Rouge bevinden zich al 65 jaar op een punt in de keten waar respect voor traditionele methoden essentieel is voor het produceren van pluimvee en eieren van topkwaliteit, met respect voor dierenwelzijn en het milieu.
VOORTDURENDE AANDACHT
WEIDEBEHEER
Deze grasvelden, die bebost moeten zijn, geven het pluimvee het hele jaar door, elke dag, toegang tot de openlucht, zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten en zichzelf kunnen beschermen tegen het weer en roofdieren.
NAUWGEZETTE ZORG VOOR DIEREN
Dit begint met een gezond, uitgebalanceerd plantaardig dieet, aangepast aan winterharde rassen en de langzame groei van het pluimvee. Fokkers lopen meerdere keren per dag langs het pluimvee om zich ervan te verzekeren dat ze in goede gezondheid verkeren.
EIEREN VERZAMELEN
Bij de eierproductie worden de eieren minstens twee keer per dag opgehaald door de fokker, wat een optimale versheid garandeert.
INZET VOOR DUURZAME LANDBOUW
De meeste Label Rouge pluimveehouders telen het graan dat ze hun dieren voeren. Als hoeders van traditionele vaardigheden in harmonie met hun omgeving spelen ze een actieve rol in het beschermen van de biodiversiteit en de diversiteit van het landschap.
TRANSMISSIE EN TOEKOMST
De inzet van Label Rouge producenten. Het gaat om het doorgeven van een landbouwethiek en productiemethoden die, hoewel ze traditioneel zijn, steeds meer geprefereerd worden door jongere generaties, zodat deze unieke knowhow een lang leven beschoren is.
BEHOUD VAN WINTERHARDE RASSEN
De fokkers van Label Rouge helpen bij het in stand houden van winterharde rassen (stammen), die zijn gekozen vanwege hun langzame groei en hun aanpassing aan het kweken in de openlucht. Door deze winterhardheid zijn ze beter bestand tegen ziekten, waardoor het gebruik van medicijnen, vooral antibiotica, wordt beperkt. Het gebruik van fytotherapie, essentiële oliën, homeopathie en andere alternatieve producten wordt geprefereerd.
LABEL ROUGE: EEN SECTOR DIE ZICH COLLECTIEF INZET VOOR KWALITEIT
STRIKTE PRODUCTIEREGELS
Alle spelers in de sector hebben hetzelfde doel: superieure kwaliteit leveren aan de consument. Ze passen allemaal strenge productieregels toe die zijn vastgelegd in de door de overheid goedgekeurde Label Rouge-specificaties.
TRANSPARANTIE EN VEILIGHEID VOOR CONSUMENTEN
Ze worden allemaal onderworpen aan interne controles door het Organisme de Défense et de Gestion (ODG) en aan onaangekondigde audits door een onafhankelijke, erkende certificeringsinstantie, waardoor transparantie en veiligheid voor consumenten wordt gegarandeerd.